loader
Foto

Campion la microfon, cu Larisa Iordache

RECOMANDARI

Medaliată olimpică, mondială și europeană, gimnasta Larisa Iordache a marcat istoria sportului românesc. În septembrie 2017, a fost decorată de președintele României cu Ordinul Meritul Sportiv, clasa a III-a.

 

Larisa Iordache și-a început cariera în gimnastică la Clubul Sportiv Școlar Dinamo București, înainte de a împlini cinci ani. Visul ei inițial era să devină balerină, însă, după primele exerciții în sala de gimnastică din Ștefan cel Mare, s-a inspirat din parcursul legendar al Nadiei Comăneci.

În 2008, a fost selecționată în lotul național de junioare, unde a fost antrenată de Ramona Micu, Adela Popa, Lăcrămioara și Claudiu Moldovan.

Primul concurs internațional important a venit în 2010, la Campionatele Europene de la Birmingham, unde a câștigat aurul la sol, argintul la echipă și bârnă și bronzul la individual compus. În 2011, Iordache a fost vedeta Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din Trabzon, obținând cinci medalii: trei de aur la individual compus, bârnă și sol, și două de argint la sărituri și paralele.

La Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, în ciuda unei accidentări, a contribuit decisiv la bronzul echipei României. Printre alte performanțe remarcabile, Iordache a câștigat bronzul la sol la Mondialele din Antwerp (2013) și argintul la individual compus și sol la Campionatele Mondiale de la Nanning (2014).

Calificată în ultimul moment pentru Tokyo 2020, gimnasta româncă s-a accidentat la gleznă și a fost forțată să se retragă din finala de la bârnă, oprindu-și astfel drumul spre o nouă medalie olimpică.

Dacă doriți să o revedeți pe fosta gimnastă de performanță Larisa Iordache, o puteți face urmărind ediția de vineri, 1 noiembrie, a emisiunii „Campion la microfon”, de la 20.00, pe TVR SPORT.

Credit foto: Larisa Iordache, captura TVR 1, emisiunea „Campioni de poveste”

 
Octavian Fülöp, supraviețuitor al Holocaustului: Să luptăm pentru libertate. Fără libertate, nu există democrație

„Am stat opt luni, 240 de zile, la umbra crematoriilor și a camerelor de gazare. Am trecut prin toate ororile posibile. Eu nu pot explica ce a ...

”Aventura urbană” în orașul-evantai de la malul Dunării

Redescoperim Brăila, orașul-port unde s-au născut Panait Istrati, Nae Ionescu, Mihail Sebastian. Călătoria este un prilej perfect pentru o ...

Simţim în inimi „Cântecul numelor uitate”. Un film emoţionat despre prietenie peste timp, la TVR 1

Pe 27 ianuarie, Ziua Mondială a Comemorării Holocaustului, TVR 1 difuzează în premieră o poveste emoţionantă despre prietenie, care traversează ...