Proiectul şi-a propus să creeze o punte interculturală în Anul Centenarului Marii Uniri, aducând în atenţia publicului personalităţi din viaţa culturală, politică şi socială, oameni care duc mai departe identitatea şi tradiţiile noastre.
Caravana „Servus, Europa!” a poposit, în prima zi, în oraşul Jula, de unde, în premieră, Televiziunea Română a transmis, în direct, de la Catedrala Episcopală, slujba închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.
Bună-dispoziţie a fost apoi asigurată de ansambluri folclorice din România şi Ungaria, care au evoluat în cadrul emisiunii „Cântec şi poveste”.
După două zile pline la Jula, Caravana TVR Cluj a pornit din nou la drum, într-o altă comunitate de români, de această dată la Budapesta. Pe tot parcursul campaniei , TVR Cluj a transmis live emisiuni în limbile română şi maghiară, având ca invitaţi istorici, oameni de cultură şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Într-un loc în care zilnic se perindă mii de turişti, emisiunea „Cântec şi poveste”, cu Iuliana Tudor pe post de gazdă, a demonstrat încă o data că muzica şi dansul pot fi primii ambasadori ai unei ţări în lumea întreagă.
Turişti din Rusia, Turcia, India, China sau Japonia, dar şi localnici au încins hora alături de Ansamblul folcloric Transilvania din Baia Mare. La rândul lor, artiştii Ansamblului folcloric „Dor Românesc” din Bistriţa-Năsăud au susţinut un program artistic ce a încântat audienţa.
În ultima zi de Caravană, echipa TVR Cluj a poposit la Hajduszoboszlo, oraşul ce atrage turiştii români asemeni unui magnet.
De lângă parcul cu Clopote, un adevărat simbol al oraşului, telespectatorii TVR au putut urmări, în direct, emisiuni în limbile maghiară şi română , cu invitaţi din sfera culturală şi administrativ – politică.
În semn de apreciere , TVR Cluj a oferit diplome de excelenţă personalităţilor care, de-a lungul timpului, s-au implicat în susţinerea comunităţilor româneşti din afara graniţei.