loader
Foto

”Brilliant” la TVR INFO: Mihai Badea, românul care forțează limitele imposibilului pentru o cauză nobilă

Ați urmărit povestea unui erou al zilelor noastre ghidat de pasiune, curaj, dar mai ales de puterea sacrificiului. Loredana Negrilă ni l-a prezentat pe Mihai Badea la ”Brilliant”, pe TVR INFO, vineri, 2 august, de la ora 22:30.

 

După ce a înotat 30 de ore fără oprire pe Dunăre, Mihai Badea e pregătit să înfrunte imposibilul: vrea să străbată Lake Powell din Glen Canyon, Statele Unite ale Americii, un baraj format pe râul Colorado. Cursa începe pe 11 august, la Bullfrog,Utah și se termină pe 13 august, la Wahweap Marina, Arizona.

"Voi înota 130 de km în SUA pentru a construi un centru de tratament și de recuperare."

”Desi doar trei oameni au înotat, în istorie, încontinuu, 130 de kilometri, invitatul meu din această ediție Brilliant e pregătit să-si riște viața și să obțină acest record nu de dragul palmaresului, ci pentru o cauză nobilă: strângerea de fonduri destinată copiilor cu nevoi speciale și a celor proveniți din medii defavorizate”, ne-a spus Loredana Negrilă, gazda emisiunii ”Brilliant”.

Un pasionat al înotului de rezistență, Mihai Badea nu își propune să doboare recorduri de dragul recordurilor, ci transformă provocările sale în misiuni de salvare a celor aflați la nevoie: ”Am pus înotul în slujba celor care nu se pot ajuta".

(w882)

Recunoaște că îi plac provocările, dar și-a propus să le facă să pară mai ușoare. Mulțumirea sufletească pe care o simte după încheierea unei curse este pentru Mihai Badea răsplata la care râvnește și care îi dă putere în timpul curselor: ”Câștig doar bucuria de a-i vedea pe ceilalți fericiți".

Ne povestește la vineri seara ”Brilliant” ce a simțit în timpul curselor, ce frici a avut, cum a reușit să gestioneze parteneriatul minte-corp-suflet și care a fost mantra care l-a ajutat să își depășească limitele. El vizualizează mental, înainte, fiecare cursă de înot și consideră că o astfel de experiență dificilă poate fi încununată de succes doar cu ajutorul minții. Este recunoscător echipei și știe că sprijinul său este vital.

Spune că s-a vindecat de frica de moarte, că simte înotul în ape deschise ca o misiune personală și este motivat constant de gândurile bune ale copiilor pe care vrea să-i ajute.

***

Interviurile „Brilliant” fac cunoscute telespectatorilor inițiative, platforme și antreprenori români din domenii cât mai variate: IT, medicină, sport, turism, agricultură organică, ecologie, comerț online, învățământ la distanță, asistență socială, asistență pentru problemele diasporei românești, voluntariat, arte (teatru, muzică, dans, artă, film, literatură), inițiative pan-europene în cadrul cărora România e un actor important, dar și multe altele al căror unic numitor comun este curajul de a fi tu însuți, de a-ți prețui visurile și de a le pune în practică, spre binele tău și al societății.

Logo

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...