loader
Foto

Borislav Velimirovici: „Vreau ca fetița mea să înțeleagă cât de important este să ai o familie unită și să fii împreună de sărbători”

Jurnaliști, vedete, oameni de televiziune povestesc, în cadrul campaniei TVR „Zi-le de Sărbătoare”, despre Crăciunul copilăriei lor, despre semnificaţia acestei sărbători în viaţa lor, dezvăluindu-ne o altă latură a personalităţii lor.

 

E vremea poveştilor. E vremea familiilor strânse în jurul mesei, a bucuriei, a înţelegerii şi păcii. E vremea în care lăsăm deoparte, chiar şi pentru câteva zile, grijile cotidiene, pentru a ne întoarce la noi înşine. La ce e cu adevărat important.

Televiziunea Română ia parte la toate evenimentele majore din viaţa neamului nostru. Iar această perioadă abundă în momente ce merită marcate! Hai mai bine despre... Crăciun să povestim, ar spune acum Creangă. „Zi-le de Sărbătoare” este şi titlul campaniei TVR în care jurnalişi, vedete, oameni de televiziune îşi dezvăluie o altă latură a personalităţii lor, una sensibilă, lăsându-ne să le cunoaştem o parte a sufletului care îi arată aşa cum sunt: oameni.

Iată ce ne povesteşte Borislav Velimirovici, prezentatorul emisiunii „Info Etnic” de la TVR INFO şi jurnalist cu experienţă în echipa Alte Minorităţi a Televiziunii Române:

(w882) Boris Veli

Care sunt cele mai frumoase amintiri despre Crăciunul petrecut în familie?

Cred că toți avem acest sentiment față de Crăciunul copilăriei... Eu îmi aduc aminte în special de un Crăciun când am primit și eu și fratele meu câte o pușcă ce scotea un zgomot infernal – știu că i-am înnebunit pe toți în casă, că tot trăgeam cu pușca – și câte un cățel. Aveam vreo 4 ani eu, iar el 5 ani (e cu un an mai mare decât mine) și acum țin minte și avem acasă poza noastră – doi soldați, cu cățelul acela de pluș lângă noi, cum păzeam pomul de Crăciun. Acela a fost, cred, cel mai cel mai frumos Crăciun, pentru că atunci am fost toată familia adunată... după aceea a fost din ce în ce mai greu, am crescut, am plecat la școli. Dar acela a fost unul dintre Crăciunurile care îmi plac, care îmi aduc aminte de adevărat de simbolismul acela al familiei unite.

La ce te gândești prima dată când auzi Crăciun? Cu ce asociezi această sărbătoare?

Crăciunul îl asociez cu familia. Cred că e cea mai importantă sărbătoare a reuniunii familiei și, evident, ținând cont şi de valențele ei religioase, este o sărbătoare unde se adună familia și merge la biserică. Eu sunt un copil crescut la țară. Crăciunul fiind o sărbătoare importantă a creştinătăţii, era un punct cheie, un moment cheie în an și foarte important pentru familie. Şi îl asociez cu religia, cu credința creștină și cu familia.

De ce este Crăciunul special pentru tine?

În momentul de față, ţin foarte mult la sărbătoarea asta pentru că doresc să îi ofer copilului meu acele sentimente la care eu țin foarte mult și pe care le-am trăit eu în copilărie. Şi vreau ca fetița mea să înțeleagă cât de important este să ai o familie unită și să fii împreună de sărbători.

Povestește-ne o faptă bună făcută de tine demnă de spiritul Crăciunului.

Țin minte că acum poate 15 ani, lucram într-un proiect online, o publicație online și am decis să facem o faptă bună pentru bătrânii dintr-un cămin. Şi am făcut o campanie, „Moș pentru moș”. A fost extraordinar, nici nu mă așteptam ca atâta lume să se implice în această campanie. Ziceam noi atunci că e momentul să devenim noi „Moși” pentru moșii noștri de altădată, bunicii noștri care ne fuseseră „Moși Crăciuni” care aduceau cadouri. Şi foarte multă lume, surprinzător de multă lume a intrat în acest proiect și a făcut donații. Am făcut pacheţele, am dus la acel cămin de bătrâni. Am fost foarte ă emoționat de pozele pe care mi le-au trimis după aceea – cei de la cămin au făcut poze cu bătrânii care au primit cadourile și care erau cam singuri pe lume. Că dacă ești într-un cămin de bătrâni și de Crăciun te afli acolo, înseamnă că nu prea ai la cine să te duci sau nimănui nu-i mai pasă de tine... Şi am fost foarte emoționat de acele imagini pe care le-am primit, de bucuria din ochii acelor oameni care primiseră, acolo, câteva lucruri.

 

Logo

 
Mircea Neacşa: „Provizii, lemne, noi și cu cățelul; și cu pisica. A fost ceva extraordinar!”

Jurnalişi, vedete, oameni de televiziune povestesc, în cadrul campaniei TVR „Zi-le de Sărbătoare”, despre Crăciunul copilăriei lor, despre ...

Automotivarea în sport: motorul succesului și al performanței

Automotivarea reprezintă forța internă care îl împinge pe sportiv să se antreneze zi de zi, să depășească obstacolele și să persevereze chiar și ...

Cupa Mondială de Polo 2025, doar pe TVR SPORT

Cupa Mondială de Polo 2025, doar pe TVR SPORT

publicat: Vineri, 03 Ianuarie 2025

În perioada 6-12 ianuarie, TVR SPORT va trasmite în direct și în exclusivitate cel mai important eveniment al începutului de an: Cupa Mondială la ...