loader
Foto

Bookfest 2024, în direct cu telespectatorii TVR Cultural

Între 29 mai și 2 iunie, TVR Cultural a oferit zilnic pasionaţilor de lectură o conexiune directă cu Salonul Internaţional de carte Bookfest 2024. Transmisiunile în direct, interviurile cu editorii și scriitorii din ţară şi din străinătate, jurnalele culturale, dar şi ediţiile speciale dedicate evenimentului, ajuns la cea de-a XVII-a ediție, au devenit deja o tradiţie a postului.

 

În perioada 29 mai și 2 iunie, în mijlocul evenimentelor, jurnaliștii TVR, alături de producătoarea Larisa Avram,au oferit zilnic telespectatorilor TVR Cultural informaţii noi şi relevante pe următoarele tronsoane orare: de la ora 12:30 ne-am întâlnit cu Ana-Maria Onisei, știrile și interviurile sunt pregătite, de la ora 15:00, de Valentina Băințan, iar de la ora 17:30, concluziile zilei le-am aflat de la Bogdan Stănescu.

„Bookfest este un reper, şi unul dintre evenimentele strategice în plan cultural, nu doar în ceea ce priveşte dezvoltarea, şi susţinerea pieţei de carte româneşti, ci şi în ceea ce priveşte deschiderea faţă de publicul larg, accesul la lectură, şi chiar şi educarea unui gust pentru citit. Iar prezenţa Republicii Moldova ca invitată de onoare a acestei ediţii lansează un mesaj - aş spune - mult aşteptat... Este onorant pentru un jurnalist să poată fi în mijlocul evenimentelor, şi să fie parte din transmisiile oferite de TVR Cultural de la Bookfest, să aducă publicului informaţiile despre noutăţi editoriale, dar şi personaje din sfera editorială, care ne ajută să intrăm în culisele lumii cărţilor şi a poveştilor din spatele felului cum cărţile prind viaţă. Veniţi alături de noi pe TVR Cultural pentru maratonul de transmisii live care urmează, este o şansă unică pe care Televiziunea Publică o oferă", a spus Ana-Maria Onisei.

Informațiile din weekend au fost prezentate de Liana Stanciu. Sâmbătă, 1 iunie, edițiile de la Bookfest s-au adresat atât părinților, cât și copiilor, cu știri, recomandări de cărți și interviuri pregătite pentru cei mai mici telespectatori. La Romexpo, copiii au fostașteptați la Clubul Bookfest Junior, unde au putut lua parte la discuții despre ultimele cărți apărute pentru ei, precum și ateliere tematice, jocuri și o tombolă cu premii surpriză.

Republica Moldova a fost Invitatul de Onoare a celei de-a XVII-a ediții al celui mai așteptat eveniment expozițional dedicat cărții. Alături de vizitatori, telespectatorii TVR Cultural au urmărit numeroase evenimente desfășurate sub sloganul „Te cuprind, Republica Moldova”, care au avut loc atât la standurile editurilor, cât și la scenele Arena, Matca și Arca, dar și la Cafeneaua Artelor și Cafeneaua Literară sau la nou-inauguratul spațiu BooksToScreen.

„Lectura înseamnă cunoaştere, înseamnă educaţie. Citind, putem călători, citind, suntem tot mai bogaţi sufleteşte. Mă bucur că, anul acesta, vă pot spune, în direct, care e atmosfera şi ce evenimente au loc la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2024. Mă bucur să fiu în mijlocul evenimentelor culturale, sunt mândru că, zilnic, de la ora 17:30, mă întâlnesc cu unii dintre cei mai importanţi scriitori ai momentului şi cu reprezentanţii unora dintre cele mai cunoscute edituri din ţara noastră şi nu numai. Veniţi şi voi la Bookfest, suntem acolo în fiecare zi ! Cărţile vor fi mereu alături de noi ! Iar seara, de la ora 21:00, nu uitaţi de Jurnalul Cultural, care va completa informaţiile primite de-a lungul zilei”, a declarat Bogdan Stănescu.

Ediția din acest an a Salonului de Carte Bookfest a fost deschisă oficial miercuri, 29 mai, la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitate înalte oficialități din România și Republica Moldova.

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...