Arta spectacolului există de secole; de la teatrul grecesc la Shakespeare, de la comedie la teatru clasic, de la muzical la comedie și improvizație. Teatrul a evoluat de-a lungul anilor și a devenit o formă de exprimare, divertisment și povestire. Există multe beneficii de a participa la teatru, mai ales pentru copii.
Beneficiile teatrului
Creativitate & Imaginație
Când creăm o scenă, recuzita nu este întotdeauna disponibilă. Prin urmare, copiii sunt forțați să gândească outside the box pentru a crea scena folosind orice este disponibil (în multe cazuri, doar ei înșiși). Fără elemente de recuzită, scopul este de a transmite intriga publicului. Acest lucru necesită creativitate și imaginație, pe care un copil le va dezvolta în timp ce creează aceste scene fără recuzită.
Dezvoltarea socială și a limbajului
Comunicarea cu echipa și cu ceilalți membri ai distribuției este esențială atunci când se produce orice tip de artă de performanță, care, la rândul său, ajută la dezvoltarea socială și a limbajului. În timp ce își asumă roluri diferite, actorii vor descoperi și o serie de termeni noi, care, la rândul lor, le dezvoltă și mai mult limbajul.
Munca în echipă și construirea relațiilor
În teatru, actorii lucrează foarte aproape unii de alții, deoarece exersează în mod constant și trec peste aceleași scene pentru a se asigura că toată lumea are dreptate. Actorii lucrează, de asemenea, în imediata apropiere cu membrii echipajului pentru a crea scena perfectă. Munca în echipă este esențială când vine vorba de teatru.
Dezvoltarea memoriei și a abilităților de rezolvare a problemelor
Memoria joacă un rol important în actorie. Actorii trebuie să-și amintească nu numai replicile lor, ci și replicile persoanei din fața lor pentru a se asigura că spun replicile corecte la momentul potrivit. Acest lucru îi ajută pe copii cu capacitatea lor să memoreze și să preia informații.
În plus, din cauza cantității excesive de memorare necesară în teatru, uneori un actor va uita o replică sau două. În acest caz, abilitățile de rezolvare a problemelor sunt utilizate atunci când un actor trebuie să facă improvizații la fața locului pentru a se asigura că piesa nu se oprește pentru că și-a uitat replica.
Încredere
A fi pe scenă și a cânta în fața unei mulțimi va crește încrederea unui copil. A avea un grup de oameni care te aplaudă după un act artistic este o metoda sigură de a crește nivelul de încredere. Acest sentiment continuu de încredere produs prin teatru îi va ajuta pe copii să crească și să aibă încredere în abilitățile lor nu doar ca actor, ci și în tot ceea ce aleg să se aplice.
Oportunitate de exprimare
Teatrul poate ajuta un copil să-și identifice propriile emoții pe măsură ce joacă mai multe roluri. De asemenea, copiii sunt capabili să-și ia emoțiile din viața reală și să le exprime, fie că sunt bune sau rele, într-un mod sănătos.
O activitate distractivă pentru oricine
Orice copil de peste șase ani poate participa la teatru. Teatrul este un mediu incluziv pentru toți. Optand pentru cursuri de teatru și actorie la Scoala Bravissimo, copilul va învăța noțiuni de dicție și mișcare scenică, exerciții pentru dezvoltarea imaginaţiei, jocuri menite să dezvolte atenția și capacitatea de memorare și tehnici de dezvoltare personală.
Credit foto: bravissimo.ro