loader
Foto

Bazar de Cotroceni – în weekend

Anul acesta, la pas prin Cotroceni, vă veți întâlni cu talentele, experiențele profesionale, pasiunile și poveștile comunității cartierului, în cele peste 100 de curți deschise de către vecini și în cele peste 50 de mici business-uri din cartier. Ediția din acest an își propune să fie o platformă de expunere pentru vecinii cu interese deosebite și o ocazie de a învăța, ca să ne putem întoarce apoi la viața cotidiană cu idei noi și comori în suflet.

 

Bazar de Cotroceni revine cu cea de- a 8-a ediție, care va avea loc în weekendul 12-13 octombrie, în cartierul Cotroceni. Ca noutate, comunitatea locală propune vizitatorilor un bazar de cunoaștere, de învățare, de cultură, de descoperiri, în spații publice și private inedite din „cartierul grădină” al Bucureștiului.

Puncte de interes în Bazar de Cotroceni:

Agora în Parcul Romniceanu - loc de întâlnire pentru oameni și idei

Agora în Parcul Romniceanu propune vizitatorilor patru sesiuni de discuții care vor deschide un spațiu de dialog, oferindu-ne ocazia de a transforma acțiunile individuale și comunitare într-o resursă valoroasă, cu sens și direcție. Tematicile propuse - regenerarea cartierelor prin cultură, implicarea civică în cartiere, provocările restaurărilor caselor istorice și relația dintre un oraș bine construit și starea de bine a locuitorilor - precum și personalitățile invitate - Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Ciprian Ciucu, Paul Olteanu, Grațian Mihăilescu, Eliza Yokina, Irina Zamfirescu etc. - vor servi drept busolă în procesul de luare a deciziilor care modelează mediul în care trăim.
.
(w882) Bazar de C
(w882) Arhiva Baz
(w882) Arhiva fot
(w882) Arhiva Baz
.
După orele 17:00, odată cu apusul soarelui, agora va căpăta o atmosferă specială și va fi învăluită  de acordurile de vioară - Bogdan Platy -, doinele reinterpretate - Simona Delegeanu - și jazzul interbelic - Sorina Rotaru.
Spațiul va fi animat de studenții anului I Modă - Design Vestimentar ai UNARTE, care au realizat lucrări de atelier construite din materiale reciclabile care experimentează mai multe forme de manifestare, la granița dintre mai multe domenii artistice.

Curtea Școlii - Școala nr. 150 - activități și ateliere pentru copii

Bazar de Cotroceni West Side - intersecția străzilor Dr. Ernest Juvara și Dr. Dimitrie Brândză - în parteneriat cu Primăria Sectorului 6

Bazar de Cotroceni West Side

Harta online a evenimentului poate fi consultată aici.

***

Eveniment organizat de Asociația Încotroceni - Oameni, Idei, Povești, și co-creat alături de comunitatea din cartier.
Cu sprijinul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Primăriei Sectorului 6 (Bazar de Cotroceni - West Side) şi Şcoala Gimnazială nr. 150.

Partenerii evenimentului: Banca Transilvania, Vodafone, CertSign & Acronis
Parteneri culturali: Aici a stat, Humanitas, Mind Architect, Rezistența Urbană, Povesti din Bucureşti.

Parteneri locali: Forbes România, Avincis, Uplifting Services, CGA Infrastructure și Aqua Carpatica.

Despre Asociația Încotroceni - Oameni, Idei, Povești:

Încotroceni este o asociație privată, fără scop patrimonial, non-profit, independentă, neguvernamentală şi apolitică, fondată în 2016.  Scopul Incotroceni îl constituie dezvoltarea, promovarea şi sprijinirea comunității din cartierul Cotroceni și a identității acestuia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo

 
”Dincolo de alb si negru”, o nouă poveste de succes

”Dincolo de alb si negru”, o nouă poveste de succes

publicat: Vineri, 15 Noiembrie 2024

Sâmbătă, 16 noiembrie, la TVR 1, Mihaela Crăciun vă prilejuiește întâlnirea cu Nelu Mihai, doctor în știința calculatoarelor, CEO și Fondator al ...

Francezul care face inovaţie în antreprenoriatul românesc, invitat la „Brilliant”, pe TVR INFO

"Rolul meu este sǎ fiu ca un pod de legătură între România și Franța”, spune Grégoire Vigroux, unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai ...

Gustul victoriei (III): Șofranul, vanilia și aromele vieții

Care sunt cele mai scumpe mirodenii, la ce sunt folosite și de unde le obținem? Cum acționează condimentele asupra alimentelor și de ce se ...