loader
Foto

Galerie foto

"Bărbierul din Siberia" şi "VALMONT", weekend cu filme de colecţie la TVR 2

La TVR 2, în acest sfârşit de săptămână dragostea pluteşte în aer. Telespectatorii sunt invitaţi să urmărească două capodopere cinematografice: sâmbătă, ora 20:10, "Bărbierul din Siberia" şi duminică, ora 22:10, "VALMONT".

 

Ştiaţi că vizionarea filmelor romantice poate elibera hormoni de stres și permite oamenilor să simtă o serie de emoții profunde? Este părerea psihologilor care susţin şi că astfel de filme pot fi inspiratoare, deoarece putem învăţa cum să depăşim dificultăţile.

FILMUL SĂPTĂMÂNII la TVR 2 este "Bărbierul din Siberia", propunerea oficială a Rusiei la Premiile Oscar din 1999.

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 20:10, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să urmărească o capodoperă a regizorului Nikita Mihalkov, coproducţie Rusia, Franţa, Italia din anul 1998, care îi reuneşte în rolurile principale pe Julia Ormond, Oleg Menşikov, Richard Harris.

Din distribuţie face parte şi Nikita Mihalkov care joacă rolul Ţarului Rus Alexandru al III-lea. Considerat un "Spielberg" al filmului rus, regizorul recompune, în atmosfera Rusiei anilor 1885, istoria unei pătimaşe poveşti de iubire.

(w882)

SINOPSIS. O mamă îi scrie fiului ei, elev la o prestigioasă academie militară americană, pentru a-i dezvălui secretul bine păstrat al naşterii sale… În 1885, americanca Jane Callahan călătoreşte în Rusia, ca asistentă a excentricului inginer Douglas McCracken, inventatorul unui dispozitiv de tăiat copaci, pentru construcţia căruia încearcă să obţină sprijinul financiar al Marelui Duce. În timpul acestei călătorii pline de neprevăzut, Jane îl cunoaşte pe tânărul ofiţer Andrei Tolstoi, cu care împărtăşeşte pasiunea pentru muzica de operă şi care se îndrăgosteşte până peste cap de frumoasa străină. Întâlnirea lor va avea consecinţe dramatice pentru vieţile amândurora. Dragostea învinge durerea exilului în "Barbierul din Siberia", filmul, considerat de-a lungul unui deceniu cel mai scump film rusesc realizat vreodată.

(w882)

FILMUL DE ARTĂ ne propune duminică, 22 mai, de la ora 22:10, producţia regizorului Milos Forman, "VALMONT".

Coproducţie Franţa/Marea Britanie, din anul 1989, "VALMONT" îi reuneşte pe Colin Firth, Annette Bening, Meg Tilly şi Fairuza Balk în rolurile principale.

(w882)

Dramă. Ecranizare a romanului epistolar "Legăturile primejdioase" de Choderlos de Laclos. În Franţa flamboaiantă a secolului XVII, intriganta marchiză de Merteuil şi vicontele Valmont, amantul acesteia, fac un pariu referitor la virtutea doamnei de Tourvel, o tânără frumoasă, măritată şi discretă. În cazul în care Valmont va reuşi s-o seducă şi va câştiga pariul, el va avea dreptul să-i ceară orice teribilei lui amante, fără să fie vreodată refuzat. În cazul în care va pierde pariul, va fi silit să se călugărească. Lucrurile se complică, însă, atunci când Valmont se îndrăgosteşte de doamna de Tourvel, victima sa.

*Nominalizări la premiile Oscar şi BAFTA 1990 pentru cele mai bune costume

*Două premii Cesar 1990: pentru cele mai bune costume şi cea mai bună scenografie.

(w882)

 

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...