AVERTIZOR DE INTEGRITATE

TVR.RO | actualizat: Joi, 05 Septembrie 2024
Societatea Română de Televiziune operaționalizează, prin intermediul canalului extern de raportare pentru persoanele care efectuează raportări privind încălcări ale LEGII nr. 361 / 2022 privind protecția avertizorilor în interes public .

Astfel, persoanele care aleg să se adreseze pe canalul extern al instituției pentru a raporta încălcări ale legii, o pot face prin următoarele modalități:

Completarea Formularului de sesizare al avertizorului și a Declarației privind condițiile în care avertizorul în interes public este protejat și transmiterea acestora la:

  • adresa de  e-mail: avertizare@tvr.ro,
  • fie prin poștă, pe adresa: Societatea Română de Televiziune, Calea Dorobanţi 191, sector 1, București, cod 050557. Plicul va fi sigilat, marcat cu mențiunea ”AVERTIZARE ÎN INTERES PUBLIC”.  Datele de identificare a avertizorului NU vor fi trecute pe plic (acestea fiind menționate în cuprinsul documentului și vor fi anonimizate de către persoana/ structura desemnată).

Depunerea unei avertizări în interes public folosind canalul de comunicare al Agenției Naționale de integritate, accesând link-ul: https://avertizori.integritate.eu/

LEGEA nr. 361 / 2022 privind protecția avertizorilor în interes public