loader
Foto

Galerie foto

„Au fost pensionari care au vrut să doneze chiar şi 1.000 de lei!”

Mii de români s-au alăturat campaniei umanitare lansată de Televiziunea Română “Împreună facem bine!”, pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundaţiile din judeţele Galaţi şi Vaslui.

 

În semn de solidaritate şi sensibilizaţi de îndemnul venit din partea Televiziunii Române, oamenii au donat peste şapte tone de materiale de construcţie, produse de curăţenie, apă, hrană şi îmbrăcăminte. Produsele au fost depozitate în corturile amplasate în curtea Televiziunii Publice şi în scurt timp camioanele au plecat care au atât de mare nevoie de ele.

(w882)

“Au venit să doneze oameni de toate vârstele, persoane mai înstărite, dar şi mai puţin înstărite, toţi donici să ajute! Astfel de momente sunt impresionante, o solidaritate pe care o vezi doar când se întâmplă ceva deosebit de grav”, spune unul dintre voluntarii TVR.

Zilnic, între 80 şi 100 de oameni aduc donaţii la poarta Televiziunii Române şi mulţi alţii sună la telefon să se informeze despre campania „Împreună facem bine!” şi cum pot ajuta, la rândul lor. Oamenii aduc donațiile cu mașinile, alții pe jos, vin însoțiți de copii, iar alții sunt persoane în vârstă pentru care deplasarea presupune un efort mai mare. Printre aceștia se numără și o doamnă de peste 80 de ani, care a mărturisit că nu a putut rămâne indiferentă la suferințele celor care au pierdut atât de mult.

(w882)

„Toţi cei care vin aici să doneze sau să se informeze transmit locuitorilor din zonele sinistrate ale Moldovei să nu îşi piardă speranţa! Mai mult, ei vor să se implice şi să ajute cu tot ceea ce pot. Am vorbit cu pensionari care, din pensia lor modestă, îşi propuseseră să doneze chiar şi 1.000 de lei. Oamenii au adus haine, unii din ceea ce au putut să adune prin casă, alţii s-au dus şi au cumpărat produse noi, precum pilote şi geci cu eticheta pe ele. M-a impresionat un domn care, după ce a venit şi a donat produsele pe care le adusese de acasă, s-a dus şi a cumpărat un bax de zahăr şi unul de orez pentru a le trimite celor care trec acolo prin atât de multe necazuri. Nu se poate să nu te impresioneze, oricât ai fi de puternic! Din mult sau puţin, fiecare a dat cât a putut”, a adăugat voluntarul.

(w882)

Zona Galațiului rămâne vulnerabilă și expusă riscului de inundații, dat fiind faptul că debitele apelor sunt încă în creștere.  TVR face apel în continuare la compasiune și omenie și aşteaptă donații, zilnic, între orele 8.00 şi 20.00, la sediul Televiziunii Române, intrarea din strada Ermil Pangrati, nr. 28, cu produse greu perisabile, dar şi cu materiale de curăţenie.

(w882)

(w882)

Pentru cei care vor să doneze bani, Crucea Roşie, partenerul campaniei Televiziunii Române, a pus la dispoziţie 3 conturi. Orice sumă, oricât de mică, este de ajutor! Conturile bancare puse la dispoziţie de Crucea Roşie pentru strângerea de fonduri sunt următoarele:

RO52BREL0002001321830119 – LEI

RO31BREL0002001321830206 - EURO

RO90BREL0002001321830308 – USD

Companiile şi persoanele fizice care doresc să ofere donaţii în produse pot contacta Televiziunea Română la numărul de telefon/Whatsapp: 0731 355 775 sau la adresa de e-mail: relatiicupublicul@tvr.ro.

UNICEF a lansat o campanie de strângere de fonduri prin SMS, oferind oamenilor posibilitatea de a contribui la ajutorarea copiilor și familiilor afectate de inundații. Cei care doresc să ajute pot trimite un SMS la 8864, cu textul "SINISTRAȚI", donând astfel 4 euro lunar.

Logo

 
Românii își decid viitorul și valorile. De ce ar trebui să ieșim la vot la prezidențiale și parlamentare

Septimius Pârvu, expert în bună guvernare în cadrul Expert Forum, și Elena Calistru, președinta organizației Funky Citizens, explică, pentru TVR, ...

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024

Rugby-ul are o lungă istorie de succes şi în ţara noastră! În urmă cu 100 de ani, România lua chiar o medalie olimpică, iar de la debutul Cupei ...

”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...