loader
Foto

Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat specialităților din Runcu, Gorj.

 

În acest episod, Constantin Lătărețu prezintă două preparate tradiționale: storceag de cegă și tocăniță de mistreț la ceaun.
.

.
Storceag de cegă este o supă bogată, preparată cu pește din specia cegă, ingredientele fiind atent selectate pentru a reda autenticitatea acestui preparat.
.
(w882)Tocănița de mistreț este un fel principal savuros, gătit lent, pentru a spori aromele cărnii de mistreț, adesea asociat cu legume proaspete și condimente. Preparatul este adesea servit cu mămăligă sau pâine de casă, oferind o experiență culinară memorabilă.
.
Runcu, cu tradițiile sale gastronomice, se dovedește a fi un loc ideal pentru degustarea acestor bunătăți, iar emisiunea aduce în prim-plan nu doar rețete, ci și povești despre oameni și locuri care fac parte din istoria culinară a României.

Logo

 
Contractul de întreținere. Drepturi și obligații

Contractul de întreținere. Drepturi și obligații

publicat: Marţi, 12 Noiembrie 2024

Ce presupune „Contractul de vânzare - cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager”? Cât de des optează oamenii pentru o astfel de ...

Mariana Cîmpeanu: ’Toate drumurile duc la atelier, orice aş face’’

Toamnă pe strada Biserica Amzei. Nici nu ne gândeam că multe dintre culorile acestea prăfos aurii sau siluetele arborilor aflaţi în plină ...

Cariere de succes: Cătălina Bălan și pasiunea pentru politologie, publicistică și poezie (I)

Cătălina Bălan s-a născut în Republica Moldova și locuiește la București de peste douăzeci de ani. A urmat cursurile Facultății de Științe ...