loader
Foto

Aprovizionarea de toamnă | VIDEO

La începutul toamnei, agricultorii din bazinul legumicol al Banatului se confruntă cu un bilanț dificil al sezonului agricol. Anul acesta, condițiile climatice nefavorabile, caracterizate prin perioade prelungite de caniculă, au influențat semnificativ producția de legume și fructe.

 

Costurile crescute pentru irigații, realizată în mare parte prin utilizarea motopompelor, au impus o povară suplimentară asupra fermierilor, care se văd nevoiți să gestioneze cu strictețe resursele economice.
.

.
Mulți dintre agricultori raportează o reducere drastică a producției, estimând că recolta de legume și fructe este la jumătate comparativ cu anul precedent. Această situație îngrijorătoare ridică întrebări cu privire la viabilitatea pe termen lung a agriculturii în regiune, în special în contextul schimbărilor climatice care devin din ce în ce mai evidente.

Cu toate acestea, piețele timișorene au început să se umple de produse de sezon. Vinetele, gogoșarii, ardeii kapia, varza și castraveții, aliniate pe tarabe, atrag cumpărătorii care doresc să își asigure rezerve pentru iarnă. Aceste legume sunt adesea transformate în conserve sau murături, menținând tradiția gastronomică a regiunii. Astfel, chiar și într-un an greu, spiritul comunității agricole și dorința de a păstra tradițiile culinare rămân puternice, contribuind la reziliența sectorului agro-alimentar din Banat.

Tag-uri: Regional

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...