loader
Foto

Antonio Colamonici: Am crescut împreună cu lotul României de canotaj

„Mai important decât medaliile este faptul că eu şi echipa României am crescut împreună. În viitor nu este vorba numai despre medalii, scopul nostru este să ne îmbunătăţim pe zi ce trece”, a declarat Antonio Colamonici, antrenorul coordonator al lotului olimpic de canotaj al României, care a depus joi, 19 septembrie, jurământul de credinţă prin care a devenit oficial cetăţean român.

 

Antonio Colamonici, antrenorul coordonator al lotului olimpic de canotaj al României, a devenit oficial cetățean român, după ce a adus țării 184 de medalii la competiții internaționale. Italianul de 53 de ani, care s-a stabilit în România în 2017, a primit certificatul de cetățenie în cadrul unei ceremonii conduse de Ciprian Florescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Vizibil emoționat, Colamonici a declarat că se simte român de mult timp, iar de acum acest lucru este scris și în documentele oficiale. „Sunt foarte emoționat și onorat. Am fost român în inima mea, dar de azi sunt și în buletin. Îmi place totul în România, aici mă simt acasă. Am echipa mea, care a devenit a doua familie pentru mine. Tricolorul României este acum și tricolorul meu,” a spus Colamonici.

El a subliniat că ziua primirii cetățeniei este cu atât mai specială, cu cât coincide cu sărbătoarea San Gennaro, un sfânt important pentru orașul său natal, Napoli. „Pentru mine, ziua de astăzi are o dublă semnificație,” a adăugat antrenorul.

Antonio Colamonici a fost decorat recent de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în semn de recunoaștere pentru contribuția sa la succesul echipei de canotaj la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, unde România a obținut cinci medalii, dintre care două de aur și trei de argint.

Aducându-și o contribuție semnificativă la performanțele canotajului românesc, Colamonici s-a remarcat nu doar prin rezultatele obținute, ci și prin dedicarea sa față de sportul românesc și echipa pe care o consideră a doua familie.

Alte detalii referitoare la declarațiile antrenorului lotului olimpic de canotaj al României, Antonio Colamonici, regăsiți pe TVR INFO.

Foto: Federația Română de Canotaj

Logo

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...