O călătorie prin cântec și dor, o moștenire de suflet oferită generațiilor viitoare.
Născută într-un loc pitoresc din Munții Mehedinți, pe care îl descrie poetic drept „Poiana Soarelui”, artista a adus în atenția publicului cântecele populare ale acestor meleaguri, melodii pline de dor, dragoste, durere, singurătate și melancolie.
În urmă cu doi ani, Angelica Stoican a fost celebrată într-o ediție specială a emisiunii „Cântec și poveste”, difuzată pe TVR 3, un prilej de a reasculta melodiile inconfundabile ale artistei și de a cunoaște mai bine povestea sa de viață.
Artista a vorbit despre legătura sa cu meleagurile natale și despre rolul său de păstrător al tradițiilor. Cu o emoție aparte, aceasta a mărturisit cum muzica a fost pentru ea o misiune, o datorie asumată cu devotament și dăruire.
Un alt proiect de suflet al cântăreței este cartea „Rădăcini și Ravenic”, prin care și-a dorit să împărtășească nu doar amintiri personale, ci și povești și tradiții prețioase ale satului românesc.
Angelica Stoican a demonstrat, de-a lungul timpului, nu doar un talent artistic deosebit, ci și o modestie și o recunoștință care o fac și mai specială.
Relația sa cu Televiziunea Română a fost marcantă pentru cariera sa, mărturisind că îi poartă în suflet pe toți cei care au sprijinit-o în drumul său artistic: „Nu am cuvinte să vă cuprind cu iubirea și cu recunoștința mea.”
Angelica Stoican rămâne un reper al folclorului românesc, păstrând viu spiritul Mehedințiului.
Puteți revedea îregistrarea emisiunii „Cântec și poveste”, producător dr. Maria Tănase Marin.
Sursa foto: Arhiva emisiunii „Cântec și poveste” TVR 3