loader
Foto

Galerie foto

Angela Buciu, o aniversare specială la TVR Folclor

Vocea emblematică a Maramureșului este celebrată cu ocazia zilei sale de naștere.

 

Născută pe 5 octombrie 1942, în Cheud, Sălaj, Angela Buciu a devenit un reper al muzicii tradiționale, cântând cu pasiune și dăruire timp de 60 de ani.

Cu un repertoriu impresionant și o implicare aparte în culegerea folclorului și cercetarea tradițiilor populare, artista și-a dedicat viața păstrării autenticității culturii maramureșene.

(w882) Arhiva TVR

La fiecare apariție la TVR, fie în cadrul emisiunii Tezaur folcloric, fie în spectacole aniversare precum Petrecere... cu cântec, Angela Buciu a reușit să aducă în fața publicului povești emoționante despre dor și iubire, transmise prin cântecele sale inconfundabile.

„Când iubești muzica, iubești oamenii!” este deviza care i-a călăuzit întreaga carieră, iar oamenii nu au încetat niciodată să o aprecieze pentru modul sincer în care și-a deschis sufletul pe scenă.

Astăzi, omagiem vocea sa unică și contribuția neprețuită la păstrarea moștenirii folclorice.

La mulți ani, Angela Buciu! Să continui să ne încânți cu muzica ta unică, iar fiecare cântec al tău să fie un dar prețios pentru toți cei care te ascultă!

Sursa: Arhiva TVR, Tezaur Folcloric, Petrecere...cu cântec

Sursa foto: TVR, Tezaur Folcloric, Petrecere...cu cântec

Logo

 
Simona Podaru – „Cel mai implicat părinte”

Simona Podaru – „Cel mai implicat părinte”

publicat: Joi, 24 Octombrie 2024

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 25 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

Raimonda Boian – „Hrană pentru trup... și suflet”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 25 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

România, fruntașă la consumul irațional de antibiotice. De ce nu ar trebui să luăm niciodată antibioticele „după ureche”

România se menține pe primele poziții în topul european al țărilor cu cel mai mare consum de antibiotice, iar administrarea irațională a acestora ...