loader
Foto

Alina Grigore: Sunt momente care te încarcă de energie şi e ceva ce nu aş rata niciodată!

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii TVR să ne vorbescă despre cele mai frumoase tradiţii ale românilor şi care dintre acestea dăinuie în familiile lor.

 

În ciuda tăvălugului nivelator al civilizaţiei contemporane, tradiţia rezistă. Evenimente ale vieţii, munca şi căsătoria, credinţe religioase, creştine sau precreştine, dau sens acestor obiceiuri populare româneşti, care continuă să fie parte integrantă a culturii noastre. Tradiţiile româneşti transmit un mesaj liniştitor de continuitate şi stabilitate şi încântă străinii prin autenticitatea lor.

Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii TVR să ne vorbescă despre cele mai frumoase tradiţii ale românilor şi care dintre acestea dăinuie în familiile lor.

Alina Grigore, jurnalist cu experienţă al Televiziunii Române, care a lansat programul de analiză şi dezbateri pe teme militare la TVR 1, „Frontul”, a vorbit despre tradiţii și obiceiuri, momente speciale petrecute alături de familia reunită și un bun prilej de a se încărca cu energie și sentimente pozitive.

Ce tradiţie credeţi că e tipic românească?

Noi ţinem tradiţiile în familie, este un prilej de a ne strânge acasă la părinţi şi a ne bucura unii de ceilalţi. Nu am o tradiţie aparte sau ceva special, ci pur şi simplu faptul că suntem împreună, pentru că o parte din familia mea este aici, o parte este în străinătate, prin urmare este un bun prilej de a ne bucura şi de a gusta toate preparatele tradiţionale.

Ce tradiţii dăinuie în familie?

Momentele cele mai importante pentru mine sunt Paştele şi Crăciunul şi întotdeauna fac tot posibilul să fiu acasă, cu ai mei. Mirosul specific de cozonac, sau de pască, sărmăluţele şi noi strânşi în jurul mesei, sunt momente care îţi umple sufletul de bucurie, te încarcă de energie şi e ceva ce nu aş rata niciodată!

(w882)

Corespondent TVR de război în Ucraina, Alina Grigore este realizatorul emisiunii „Frontul”, cu reportaje în premieră şi mărturii exclusive. Anul acesta, alături de colegii săi corespondenții TVR de război, Adelin Petrişor şi Alexandru Costache, Alina Grigore a fost premiată de Consiliului Național al Audiovizualului în cadrul Galei pentru Excelenţă în Jurnalism.

Logo

 
Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

„Împărăteasa Ki” este un personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. A devenit ...

Cercetătorul Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru”

Flavius Martin, un om de știință care lucrează cu succes, de peste 20 de ani, în industria biotehnologică mondială, este invitatul Mihaelei ...

Andreea Dinklage: carieră de succes la Barcelona (II) / VIDEO

Andreea Dinklage, o tânără ambițioasă de 24 ani, născută în România, dar plecată în Germania de când avea 4 ani, a ajuns, prin muncă și studiu ...