loader
Foto

(P) Turismul viticol, tot mai atractiv pentru români

ADVERTORIALE

România este o țară cu o istorie, peisaje, tradiții și patrimoniu cultural bogat, iar asta atrage sute de mii de turiști străini, dornici să descopere locul de baștină al lui Dracula și al celor mai importante figuri din lumea sportului - Ilie Năstase, Nadia Comăneci și Gică Hagi.

 

Dar nici românii nu se mai lasă mai prejos și au devenit interesați să-și descopere patria, lăudată în nenumăratele documentare. Dacă marea și muntele nu mai au secrete pentru conaționali, în ultimii 10 s-a dezvoltat o nouă formă de turism - turismul viticol. Ascensiunea acestei forme de călătorie a fost posibilă pentru că turiștii (mai ales cei care locuiesc la oraș) vor să se delecteze și să relaxeze departe de agitație.

Vinurile românești se bucură de o imensă recunoaștere internațională, dar ideea de a merge într-o excursie în inima podgoriilor a devenit o adevărată aventură pentru cei dornici să se bucure de natură, gastronomie și cultură.

O experiență multisenzorială

Turismul viticol nu se rezumă strict la degustarea vinurilor, ci este, în esență, o experiență care implică toate simțurile. Cei care participă la astfel de tururi sunt captivați de armonia dintre peisajul natural, mirosul pământului, sunetele liniștitoare ale naturii și, nu în ultimul rând, de gustul autentic al vinurilor fine. În acest cadru, vechiul se întâlnește cu noul: metodele tradiționale de cultivare a viței de vie se combină cu tehnologiile moderne de prelucrare, rezultând vinuri ce reflectă perfect echilibrul dintre inovație și patrimoniu cultural.

Oricând este la îndemână să comanzi șampanie și spumante de pe FineBar.ro, dar pentru românii care vor să se (re)conecteze cu rădăcinile și să experimenteze autenticitatea tradițiilor străvechi, vizita la cramele este o evadare din cotidian. Fiecare cramă ce își deschide porțile către vizitatori le oferă ocazia de a degusta vinuri de excepție, dar și de a înțelege procesul de producție al acestora. Este mai mult o lecție despre răbdare, pasiune și mândria de a purta mai departe tradiții seculare.

Astfel de tururi creează oportunități de afaceri și au impact economic asupra comunităților locale

În regiunile viticole, parteneriatul dintre producători, operatorii de turism și autoritățile locale transformă fiecare vizită într-o bună ocazie de dezvoltare economică. Investițiile în infrastructură, promovarea locală și parteneriatele durabile între afaceri indică potențialul de transformare al turismului viticol într-o veritabilă platformă de promovare a zonei.

Această sinergie economică creează locuri de muncă, contribuie la dezvoltarea sectorului ospitalității și la creșterea vizibilității regiunilor viticole pe plan național și internațional. În plus, autenticul caracter românesc al experiențelor oferite – de la festivalurile locale și atelierele de meșteșuguri, până la evenimentele culinare ce îmbină tradiția cu inovația – se dovedește a fi un magnet de atracție pentru turiști, atât pe plan domestic, cât și internațional.

O lecție de istorie în fiecare pahar

Vizitele ghidate în crame nu sunt doar oportunități de degustare, ci și de educație, pentru că turiștii descoperă secretele fermentației, influența terroir-ului asupra gustului și tehnicile folosite de vinificatori pentru a păstra autenticitatea produselor. De asemenea, multe dintre aceste tururi includ și demonstrații practice și ateliere interactive, oferindu-le vizitatorilor ocazia de a lua parte direct la procesul de producție al vinului.

 

Sursa foto: www.finebar.ro

 

Deși apartenența României la Uniunea Europeană a adus beneficii incontestabile, o disonanță profundă persistă.

Fronturile pe care se va desfășura lupta pentru alegerea unui nou Papă

Un conclav format din 135 de cardinali ar putea alege pe cineva foarte diferit de Papa Francisc.

Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian ...