loader
Foto

(P) Cum îți alegi un medic ortoped bun?

ADVERTORIALE

Alegerea unui medic ortoped poate reprezenta o adevărată provocare, mai ales dacă nu ai mai avut anterior nevoie de consult pentru articulații. Dacă te confrunți cu probleme articulare sau osoase, este esențial să găsești specialistul potrivit pentru a beneficia de un tratament eficient și de o recuperare cât mai reușită.

 

În rândurile de mai jos vei afla câteva metode prin care să alegi un medic ortoped bun pentru tine. De la păreri și recenzii, până la studii și experiență, toate acestea contează înainte să faci o programare, pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Recomandări și recenzii

Cel mai frecvent, dacă întâmpini o problemă medicală de ortopedie, vei căuta recomandări de la medicul de familie și de la persoanele apropiate. Aceștia îți vor recomanda medici în funcție de experiențele lor personale și de specializările medicilor ortopezi.

Dacă ai trecut de această etapă, poți încerca o scurtă căutare online. Aici, vei găsi cu ușurință o listă extinsă de medici ortopezi, chiar în apropierea locuinței tale. Cel mai important este să citești recenziile oferite de pacienți pentru fiecare medic. Alege cu atenție surse de încredere pentru a-ți forma o opinie corectă.

De asemenea, este important ca medicul să colaboreze cu o echipă specializată în recuperare medicală: kinetoterapeuți, fizioterapeuți. Sesiunile de kinetoterapie sector 3 îți pot asigura o recuperare mai rapidă și o îmbunătățire a stării generale de sănătate.

Locația cabinetului și accesibilitatea

Locația cabinetului în care medicul ortoped își desfășoară activitatea este un element important înainte de a face o programare. Este indicat să te informezi dacă în proximitatea cabinetului sunt:

● locuri de parcare;

● stații pentru mijloacele de transport în comun.

Accesibilitatea programului medicului ortoped este un alt lucru important dacă dorești să mergi la o consultație. Este important să contactezi clinica ortopedie Bucuresti sau spitalul și să afli informații despre cea mai rapidă programare pe care o poți obține.

Pregătire profesională

Cel mai important aspect în alegerea medicului ortoped este dat de nivelul de experiență. Cu cât medicul are o cazuistică cât mai vastă și experiență în tratarea patologiei pentru care a fost solicitată consultația, cu atât sunt șanse mai mari ca pacientul să beneficieze de un diagnostic corect și de un tratament adecvat.

Câteva sugestii pentru alegerea medicului ortoped:

- gradul profesional

- nivelul de expertiză - un medic ortoped cu vastă cazuistică în traumatologie va știi să abordeze mai bine atât din punct de vedere al tratamentului chirurgical, cât și non-chirurgical patologia țintă. Nu toate patologiile ortopedice necesită intervenții chirurgicale, unele dintre ele se pot trata și prin metode mai puțin invazive (infiltrațiile cu acid hialuronic, infiltrațiile cu plasmă, fizioterapia, kinetoterapia).

În ortopedie exista un motto: „mai bine măsori de zece ori și taie o dată, decât să măsori o data și apoi să tai de zece ori”.

Supraspecializări

Ortopedia este o specialitate complexă, ca urmare a multitudinii de afecțiuni pe care le tratează. Tocmai de aceea, medicii ortopezi se pot supraspecializa în următoarele domenii:

traumatologie sportiva - Această ramură se ocupă cu diagnosticarea și tratarea accidentelor de natură sportivă. De asemenea, implică și realizarea unor programe de recuperare, pentru reluarea motilității.

endoprotezare (protezare) - Protezele articulare reprezintă soluțiile optime pentru înlocuirea articulațiilor afectate de anumite afecțiuni degenerative. După protezare, mobilitatea este reluată, iar calitatea vieții crește.

● artroscopie - Este o tehnică minim invazivă care permite tratarea afecțiunilor articulare cu o perioadă mai scurtă de recuperare. De asemenea, riscul de complicații este mai redus, comparativ cu intervențiile chirurgicale clasice, care presupun incizii mai mari la nivel tegumentar și muscular.

Resurse și tehnologii

Echipa de specialiști Kinomed îți oferă o gamă largă de servicii, astfel încât să beneficiezi de un tratament personalizat, adaptat nevoilor tale. În cadrul consultului ortopedic, medicul identifică prin intermediul ecografiei musculoscheletale care sunt modificările ce determină disconfort. În funcție de natura acestora, se stabilește planul de tratament. Dacă optezi pentru tratament la Kinomed, poți beneficia de următoarele formule terapeutice:

● infiltrații cu acid hialuronic;

● fizioterapie;

● kinetoterapie;

● masaj terapeutic;

● kinesio taping;

● terapie manuală;

● terapie cu ventuze.

Tot în cadrul clinicii Kinomed, poți merge la consultații pe mai multe specialități, astfel că ai parte de o îngrijire completă. Printre medicii specialiști pe care îi întâlnești aici se află:

● medic ortopedie;

● medic ortoped pediatru;

● medic neurolog;

● medic recuperare medicală.

Programarea pentru un consult ortopedic este o decizie importantă. Înainte de a face acest pas, este important să obții informații valoroase despre pregătirea medicului ortoped, supraspecializarea pe care o are și tehnologiile folosite în cadrul tratamentelor. Localizarea cabinetului și mijloacele prin care se poate ajunge la consultație, reprezintă două elemente de care este indicat să ții cont. Este recomandat să parcurgi toate etapele și să analizezi cu grijă toate informațiile primite pentru a lua cea mai bună decizie pentru tine.

 

Sursă foto: pexels.com

 

 
100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

„Legendele marelui ecran”, o serie documentară plină de strălucire, la TVR Cultural

Renumiţi critici de film britanici comentează şi reconstituie carierele şi impactul pe care monştri sacri ai cinematografiei din ultimii 90 de ...

Adriana Irimescu: Am redescoperit cât de mult îmi place să fac televiziune...

Până de curând, îndrăgita actriţă Adriana Irimescu a călătorit prin ţară pentru a cunoaşte şi a arăta telespectatorilor TVR realizări ce au ...