Magneziul este un mineral esențial, un macronutrient care joacă un rol cheie în menținerea sănătății noastre fizice și psihologice. Acesta ne ajută să facem față stresului, reduce senzația de oboseală și ne menține nivelul de energie ridicat.
Asigurarea unor niveluri adecvate de magneziu în organism este un pas important spre sănătate și bunăstare. Iar deficitul de magneziu ne afectează capacitatea de a face față stresului în primul rând.
Acest articol va explica cum și de ce magneziul este important, precum și de unde puteți obține acest mineral.
Cum este legat magneziul de stres și oboseală
Magneziul este un mineral natural „antistres”. Acesta ajută la reglarea funcției sistemului nervos prin participarea la transmiterea impulsurilor nervoase și controlul excitabilității celulelor nervoase.
În condiții de stres, organismul nostru produce mai mult cortizol, „hormonul stresului”. Magneziul ajută la reducerea nivelului de cortizol, reducând astfel sentimentele de anxietate și tensiune nervoasă.
În plus, magneziul ajută la relaxarea mușchilor, ceea ce este deosebit de important în perioadele de stres, când se simt tensiunea și rigiditatea musculară.
Magneziul joacă, de asemenea, un rol cheie în metabolismul energetic. Acesta este implicat în procesele de producere și utilizare a energiei, menținându-ne activi și alerți.
Când ne confruntăm cu oboseală, aceasta se datorează adesea unei lipse de energie la nivel celular. Magneziul ajută celulele să obțină energia de care au nevoie, combătând senzația de oboseală și slăbiciune.
Acest macronutrient este, de asemenea, esențial pentru funcționarea normală a mușchilor, inclusiv a mușchiului cardiac, și ajută la prevenirea crampelor și spasmelor musculare care pot apărea odată cu oboseala fizică.
Simptomele deficienței de magneziu
Deficitul de magneziu în organism poate prezenta destul de multe semne și simptome. Unele dintre principalele semnale ale deficienței de magneziu includ, cum ar fi:
Important! Simptomele de mai sus pot însoți unele alte afecțiuni, astfel încât numai un medic poate diagnostica hipomagneziemia (deficitul de magneziu) pe baza rezultatelor testelor de laborator.
De unde poate fi obținut magneziul?
Ca toți ceilalți micro și macronutrienți, cel puțin jumătate din magneziu trebuie obținut din alimente. Tărâțele de grâu, semințele de susan, cacaua și semințele de dovleac sunt printre liderii în ceea ce privește conținutul de magneziu. Din păcate, nu toată lumea poate consuma o cantitate suficientă din aceste produse în fiecare zi. Prin urmare, suplimentele biologic active (BAA) și complexele vitamino-minerale (VMC) vin în ajutor. În compoziția lor magneziul este prezent într-o doză suficientă. Adesea, în compoziția acestor suplimente este prezentă și vitamina B6. Această combinație are un efect sinergetic - cu alte cuvinte, aceste componente își sporesc reciproc acțiunea.
Printre suplimentele de magneziu cu adevărat eficiente se numără Magne B6 Forte. Suplimentul conține o concentrație suficientă de magneziu și piridoxină (vitamina B6) într-o formă biodisponibilă.
Vă rugăm să rețineți! Numai un medic poate recomanda orice suplimente de magneziu, deoarece o supradoză a acestui mineral este periculoasă pentru sănătate și viață.
Durata cursului de administrare a suplimentelor de magneziu este stabilită de un medic în funcție de gravitatea deficienței, stilul de viață, dieta și alți factori individuali. Toate recomandările medicului specialist trebuie respectate.
Magneziul este un mineral esențial care joacă un rol cheie în menținerea sănătății noastre fizice și psihologice. Acesta ne ajută să facem față stresului, reduce senzația de oboseală și menține „vitalitatea”. Prin urmare, ar trebui să mențineți cantitatea sa la un nivel suficient.
Vă dorim multă sănătate!
Sursa foto: pixabay.com