loader
Foto

Noile taxe pentru jucătorii din industria jocurilor de noroc: un motiv de dezamăgire

ADVERTORIALE

Dintotdeauna s-a știut că în privința jocurilor absolut orice este posibil. Este o ramură în care numărul jocurilor nu pare a avea limită. E un lucru care poate fi observat în multiple categorii de joc. Totuși, cea mai relevantă este cea a jocurilor de tip slot. Numărul lor este impresionant, cuprinzând teme și personaje foarte variate.

 

Platformele online dau dovadă adeseori de faptul că sunt definite de creativitate. Se reflectă în primul rând în abordările recunoscute în teme. Apoi, se reflectă în caracteristici și în structură. Portofoliile disponibile în cazinouri sunt atrăgătoare din această perspectivă. Acest farmec este redat pe site-urile de informare, într-o manieră cât mai obiectivă.

Dezvoltarea uimitoare a pieței jocurilor de noroc

România este una din țările în care jocurile de noroc au avut o ascensiune de admirat. Ca în toate celelalte țări, jocul a început în mod clasic, cu întrevederi ale membrilor înaltei societăți. Întâlnirile erau pentru socializare și destindere. De la acest simplism s-a trecut la partide de joc înfocate, în care fiecare încerca să devină cel mai bun.

O dovadă a stilului vechi este cazinoul din Constanța, o adevărată minune arhitecturală. A rămas o emblemă a acelor vremuri, dar industria a trecut mai departe. Numeroase săli de joc au început să apară și chiar au avut succes. Mai târziu, internetul a schimbat întru totul forma industriei. Platforme online au fost construite și optimizate pentru diversele grupe de jucători.

Modificări legislative pentru jucători

Multe modificări au venit din punct de vedere legislativ. Sunt vești ce nu au fost primite deloc bine, de către nicio parte a industriei jocurilor de noroc. Au adus măriri de taxe, dar și numeroase alte schimbări. O parte au fost aduse în 2022, altele mai târziu. Chiar dacă nu au generat încântare, au fost acceptate așa cum sunt, cu dezavantaje cu tot.

Jucătorii au fost cei afectați mai întâi de toate. S-au adus modificări ce îi afectează direct, acestea constând în:

Taxe mărite pentru retrageri

Primele aspecte ce au fost afectate au fost retragerile. Încă de la început s-au plătit taxe pentru sumele retrase din conturi. Însă, noua lege a adus o creștere a impozitului reținut la retragere. În primul rând, au fost stabilite alte praguri. Acestea sunt de 10.000 RON, 10.000 RON - 66.750 RON și peste 66.750 RON. În funcție de prag, se plătește un impozit de 3%, 300 RON + 20 % sau 11.250 RON + 40%. E un impozit ce este reținut automat și virat către stat.

Taxe la plasarea pariurilor în agenții

O altă taxă se aplică pariurilor plasate în agențiile stradale. Aceasta are o valoare de 5% și este reținută în mod automat din pariul pe care jucătorul îl plasează. E un dezavantaj pentru jucători. Suma este fixă și se aplică indiferent de suma pariată.

Taxa de viciu

O altă taxă supărătoare pentru jucătorii români este cea de viciu. Are o valoare de 2%, fiind reținută în mod automat din suma depusă în cont. Taxa se colectează și se virează obligatoriu către bugetul statului. Nu este o valoare mare, dar uneori se face resimțită în cazul depunerilor de mare valoare.

Ce schimbări au fost aduse operatorilor și producătorilor?

Nu doar jucătorii sunt dezavantajați de mărirea taxelor. Anumite măsuri se adresează operatorilor de jocuri de noroc și producătorilor de jocuri. Acestea constau în:

Taxe suplimentare pentru publicitate

Publicitatea este unul din aspectele limitate de noile prevederi. Aceasta este taxată cu 5%, percepută pentru fiecare contract de promovare semnat. Taxa este plătită de către operatorul de jocuri de noroc. Taxa a fost ulterior completată de restricția difuzării reclamelor tv. Acestea pot fi transmise doar pe timp de noapte, între ora 22 și 6 dimineața.

Sume mai mari pentru documentația aferentă licențierii

Taxa pentru eliberarea licenței a crescut. Aceasta a ajuns la 3.000 de euro. Valoarea anterioară era de 2.500 de euro, deci în acest caz nu este vorba de o creștere foarte mare. Dar, e o cheltuială în plus pentru operator.

Taxe de licențiere mai mari

Licențele au fost mărite destul de mult. Valoarea lor diferă în funcție de categorie, dar în fiecare caz în parte au crescut. De exemplu, producătorii de jocuri trebuie să plătească o taxă anuală de 9.500 de euro. Apoi, taxa de eliberare a licenței de funcționare are o valoare de 9.500 de euro, cu o creștere de 1.000 de euro.

Amenzi mai mari

Era aproape imposibil ca din lista majorărilor să lipsească amenzile. Acestea pot varia între 20.000 RON și 40.000 RON. Se aplică la fel ca și în trecut, tuturor celor ce nu respectă prevederile. Aici sunt incluse practicarea jocurilor fără licență, neutilizarea numelui de cazino în forma corectă, etc.

În final

Schimbările aduse de lege au generat nemulțumire. Dra, odată ce au fost stabilite măririle de taxe, au fost respectate. Nu este exclus ca astfel de schimbări să apară și pe viitor. Jocurile de noroc sunt o industrie vastă, ce aduce contribuții importante la bugetul statului. Chiar dacă au fost aduse noi reguli, prosperitatea a rămas, fiind generate încasări colosale.

 

Sursa foto: freepik.com


Sursa foto: freepik.com

 

 
TVR readuce magia Festivalului George Enescu

TVR readuce magia Festivalului George Enescu

publicat: Marţi, 21 Ianuarie 2025

Televiziunea Publică va fi coproducător al Festivalului Internațional George Enescu, continuând astfel tradiția de a promova cel mai important ...

Care sunt semnele care arată că un copil este victima hărțuirii și ce pot face părinții

Un copil victimă a hărțuirii se va lupta cu sentimentele de vină și rușine, va ajunge să fie foarte retras, să refuze mâncarea și să aibă ...

Interviu-eveniment la TVR Cultural cu remarcabilul tenor Plácido Domingo

Artistul cu o prodigioasă carieră artistică neîntreruptă de peste o jumătate de secol a acordat un interviu în exclusivitate Televiziunii ...