loader
Foto

"Actual Regional": Variabilitatea resurselor de apă | VIDEO

În ultimele trei decenii, România a fost martoră la fluctuații semnificative în disponibilitatea apei, iar această situație a generat un dublu paradox: pe de o parte, anumite regiuni se confruntă cu inundații devastatoare, iar pe de altă parte, altele au resurse de apă reduse.

 

În emisiunea "Actual Regional" de miercuri, 2 octombrie, la TVR Craiova, am explorat o temă de maximă relevanță pentru România: variabilitatea resurselor de apă și impactul lor asupra comunităților locale.
.

.
De la începutul anilor 1970, inundațiile au fost cel mai grav dezastru asociat vremii în România, afectând un număr semnificativ de persoane și generând pierderi materiale substanțiale. Fenomenul, cauzat de o combinație de factori climatici și activități antropice, necesită atenție și măsuri adecvate de gestionare a riscurilor.

În cadrul emisiunii s-a discutat despre cele două fațete ale acestei crize: seceta, care amenință fiabilitatea aprovizionării cu apă, și inundațiile, care pun în pericol viețile și bunurile cetățenilor.

Daniel Naicu, directorul Administrației Bazinale de Apă Jiu, a prezentat o serie programe pentru gestionarea resurselor de apă, în timp ce Sorin Sandu, primarul comunei Călărași, a oferit exemple despre impactul acestor fenomene pe plan local.

Realizată de jurnalista Marga Bulugean, ediția a fost o oportunitate pentru a sensibiliza opinia publică asupra problemelor cu care se confruntă România în domeniul gestionării apei, accentuând importanța unei colaborări între instituții, specialiști și comunități pentru a găsi soluții viabile.

Într-o eră în care schimbările climatice devin din ce în ce mai pronunțate, discuțiile despre inundații și secetă devin indispensabile pentru asigurarea unui viitor sustenabil.

Logo

 
Lupus Dacus, un grup profesionist de muzică tradițională și medievală / VIDEO

Promotoare a muzicii trad i ționale și medievale, a istoriei și artei medievale, cu peste 750 de concerte în țară și în străinătate, Lupus ...

Campania Televiziunii Române „Împreună facem bine!”, în emisiunea „Prim plan”

Joi, 3 octombrie, de la ora 21:00, Ştefan Onică şi Roxana Zamfirescu vor dezbate alături de invitaţi bilanţul final al campaniei umanitare ...

Muzica internaţională şi tinerii interpreți, pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...