loader
Foto

A treia ediţie a maratonului caritabil #SalvaţiUcraina se vede la TVR 1

Artişti cunoscuţi, politicieni şi lideri de opinie participă la al treilea eveniment teledon-internaţional organizat în sprijinul populaţiei Ucrainei. Evenimentul care se desfăşoară la Amsterdam pe 21 iunie poate fi vizionat la TVR 1, de la ora 23.10.

 

Sub sloganul „Embrace Ukraine”, teledonul reuneşte în Piaţa Muzeelor din Amsterdam staruri legendare ale celui mai popular concurs muzical al Europei, Eurovision, dar şi lideri politici, activişti şi personalităţi din zona culturii. Spectacolul va putea fi urmărit de telespectatori la TVR 1 marţi, 21 iunie, de la ora 23.10.

Pe lângă discursurile susținute de politicieni și lideri de opinie sau materialele video despre Ucraina, publicul se va putea bucura de spectacole ale câștigătorilor și legendelor Eurovision Song Contest: Kalush Orchestra, Conchita Wurst, Emmelie de Forest, Jamala, Ruslana și Verka Serduchka, precum și de ceea ce au pregătit vedetele europene Blind Channel și Malik Harris. De asemenea, popularul cântăreț, rapper și compozitor olandez S10, care a reprezentat Olanda la concursul Eurovision în acest an, va interpreta piesa „De Diepte”.

(w882)

Evenimentul are loc înaintea sesiunii Consiliului European de la Bruxelles şi are drept scop să unească publicul european în jurul dorinţei Ucrainei de a deveni parte a familiei UE. În cadrul maratonului se vor strânge, de asemenea, fonduri pentru achiziționarea de aparate medicale pentru instituțiile sanitare care oferă asistență răniților, în urma războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

„Al treilea teledon al nostru are loc într-un moment crucial pentru viitorul Europei... În acest moment, cea mai importantă decizie politică pe care o așteptăm este statutul de candidat la aderarea la UE pentru Ucraina. De altfel, Ucraina l-a câștigat. Evenimentul de la Amsterdam are ca scop consolidarea sprijinului pentru Ucraina de a obține victoria în război și asigurarea legală a viitorului european al țării noastre, la summitul UE de la sfârșitul lunii iunie”, a comentat Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, despre importanța evenimentului.

(w882)

Simbolul grafic al proiectului, care servește drept element cheie pentru orice comunicare vizuală, este o inimă anatomică, hartă a Ucrainei. Inima albastră și galbenă reprezintă o adevărată mașinărie cu mișcare perpetuă, care bate în ritm cu întreaga lume civilizată, dând speranță pentru un viitor luminos pentru Ucraina în familia europeană.

Până acum au avut loc două maratoane TV caritabile #SalvațiUcraina, derulate sub sloganul #StopWar, în cadrul cărora s-au strâns peste 1.635.000 euro. Ambele au fost difuzate de TVR 1.

 

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...