loader
Foto

„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

 

(w882)Tony, un tânăr actor de teatru, navighează cu greu între un rol complicat dintr-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie şi obsesia marelui cutremur devastator, anunţat ca iminent de toţi „experţii”. Însă adevăratul cutremur pentru el se dovedeşte a fi reapariţia intempestivă a propriului său tată, după decenii de absenţă. Manipulator şi amoral, tatăl se instalează în universul fiului, bulversându-i existenţa, iar rolul principal din musicalul în care joacă Tony oglindeşte perfect viaţa lui haotică aflată în pragul colapsului.
.
(w882)Declarația de dragoste a lui Nae Caranfil față de lumea teatrului se face în pași de dans, cu scene comice și replici ironice în acest film în care teama de cutremur a românului, obsesia lui pentru bulina roșie și siguranța pereților sunt prezentate în nuanțe de la angoasă la umor.

(w882)Momentele de musical sunt un spectacol în sine, iar alte accente  - despre relația de cuplu, despre gelozie și iubire, intimitate sau minciună  - sunt bine puse de Nae Caranfil, prin distribuția din care fac parte Teodor Corban, Alexandru Papadopol, Adrian Văncică, Ovidiu Niculescu, Gelu Colceag alături de Laurenţiu Bănescu și Maria Obretin.

(w882)* 2018 - Premiile Gopo

- Cel mai bun sunet - Aleksander Simeonov, Tamas Szekely, Florin Tăbăcaru

- Cea mai bună muzică originală – Nae Caranfil, Bogdan Dimitriu, Liviu Mănescu

- Cele mai bune decoruri – Andreea Popa

- Cele mai bune costume - Doina Levintza, Adina Bucur

- Cel mai bun machiaj şi Cea mai bună coafură - Cătălin Ciutu, Dana Roşeanu, Iulia Roşeanu

***

România, 2016

Regia şi scenariul: Nae Caranfil

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Povestea lucrării „Venus și Amor”, a lui Bronzino, pictată în anii 1530, la „Pastila de artă”

„Haman în fața Esterei”, „Venus și Amor”, „Logodna Fecioarei”, „Madona cu Pruncul” și„Portretul Giovannei Spinola Pavese” sunt tablourile clasice ...

Tom Hardy îl aduce pe ecran pe Bronson, unul dintre cei mai periculoși deținuți britanici, în Filmul de Artă de la TVR2

Producția din 2008 pe care TVR2 v-o propune duminică, 7 iulie, de la ora 22.00 este „Bronson". Regizorul Nicolas Winding Refn a dat viață pe ...

Despre proiectele ARPIA

Luni, 1 iulie, de la ora 16:00, urmărim la TVR Cluj o nouă ediție "Vară pentru voi".