loader
Foto

Galerie foto

2024 - Revelionul marilor concerte, la TVR Cultural

La Revelionul TVR Cultura, telespectatorii au putut urmări filme româneşti și concerte în premieră, dar și momente umoristice inedite din Arhiva de Aur, reunite sub genericul „La mulţi ani, domnule Caragiale!”. Trei mari concerte  a difuzat TVR Cultural în noaptea de Anul Nou:  trupa byron, The Mono Jacks și Irina Sârbu Band.

 

Pentru cei care au dorit să petreacă noaptea dintre ani cu eleganţă şi graţie, TVR Cultural le-a propus, de la ora 20:00, „Balul vienez” de la Timişoara, un eveniment ce reprezintă nu doar o ocazie de socializare, ci și un angajament în sprijinirea proiectelor caritabile și educaționale.

Balul Vienez Timișoara, al 31-lea bal recunoscut la nivel mondial de orașul Viena, este organizat sub Înaltul Patronat al Ambasadei Austriei. În decursul a zece ani, a devenit un simbol al generozității și frumuseții pe care oamenii o pot aduce în viața comunității.

(w882)

Evenimentul, prezentat de Roxana Morun şi Bogdan Stănescu, i-a avut ca invitați pe Ruxandra Donose, una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate mezzosoprane din generaţia sa; Orchestra Spirit of Vienna, formată din cei mai buni muzicieni din metropola austriacă și, nu în ultimul rând, concertmaestrul Wang-Yu Ko; Romanian Flute Ensemble, un ansamblu creat de profesorului și solistului Matei Ioachimescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara și Riana Savu, studentă.

Trei mari concerte a difuzat TVR Cultural în noaptea dintre ani. Spectacolul a început la ora 22:00, cu melodiile trupei byron (Dan Byron la voce, chitară și flaut, Dan Georgescu la chitară, Sergiu „6” Mitrofan la pian și clape, László Demeter la bas și Andrei Ilie la tobe), care te poartă într-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor recurente, al anxietăților și întrebărilor existențiale.

De la ora 23:05, „La mulţi ani, domnule Caragiale!”. Momente, schiţe de I.L. Caragiale (partea I). Personaje celebre, portrete impecabil conturate, întipărite în mintea şi sufletul cititorilor sau spectatorilor - de la „Dl. Goe”, cu care am făcut cunoştinţă poate chiar la grădiniţă, până la „Vizita”, „Bubico” sau „Petiţiune” şi „Tren de plăcere” – vor face deliciul telespectatorilor în programul de Revelion.

Am spus „La mulți ani, 2024!”, la ora 0:00, alături de concertul susținut de The Mono Jacks, o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc.

La ora 1:41, TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori la comedia „Secretul lui Bachus” (România, 1983), în regia lui Geo Saizescu, cu Ştefan Mihăilescu Brăila, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu Victor, un ziarist incisiv, descoperă o serie de nereguli într-o întreprindere agricolă de stat. Investigaţiile sale vor scoate la iveală escrocheriile comise de către gestionarul unui depozit de vinuri, poreclit „Bachus”. Deşi sprijinit de o adevărată reţea de acoliţi, Bachus nu se va putea feri la nesfârşit de braţul justiţiei.

CITIȚI ȘI: „SECRETUL LUI BACHUS”, O SATIRĂ DESPRE UN CONTRABANDIST CELEBRU ÎN REGIMUL COMUNIST (1983), ÎN NOAPTEA DE ANUL NOU, LA TVR CULTURAL

(w882)

De la ora 3:39, telespectatorii TVR Cultural au fost invitaţi la un concert susţinut de Irina Sarbu Band cu piese de jazz standard, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzică românească interbelică şi muzică franceză.

Am întâmpinat dimineaţa cu umor, la ora 5:00, alături de cea de-a doua parte a programului „La mulţi ani, domnule Caragiale!”. Momente, schiţe de I.L. Caragiale.

CITIȚI ȘI: MUSICAL DE NERATAT DIN ARHIVA TVR: „BUNĂ SEARA, DOMNULE WILDE”, ÎN 1 IANUARIE, LA TVR CULTURAL | VIDEO

Logo

 
Premieră la Concursul „Enescu”: Șase muzicieni participă la masterclass-ul de interpretare dirijorală condus de maestrul Cristian Măcelaru. Intrarea la repetiții, gratuită

Între 23 și 26 septembrie, șase tineri dirijori vor participa la masterclass-ul de interpretare dirijorală condus de maestrul Cristian Măcelaru, ...

Concert extraordinar „Tradiţii clujene” în „Tezaur folcloric”, la TVR 1

Păstrători şi promotori ai culturii tradiţionale, clujenii ştiu să îşi cinstească valorile. Evenimentul „Tradiţii clujene în Tezaur folcloric ”, ...

TVR și Crucea Roșie, alături de sinistrați

TVR și Crucea Roșie, alături de sinistrați

publicat: Vineri, 20 Septembrie 2024

Televiziunea Română, alături de Ministerul Apărării și în parteneriat cu Crucea Roșie, dau o mână de ajutor celor aflați în nevoie în această ...