loader
Foto

Galerie foto

1 Decembrie sărbătorit cu emoție la “Prețuiește Viața”

Andreea Marin și echipa sa au pregătit o ediție specială a emisiunii “Prețuiește Viața”, dedicată Zilei Naționale de 1 decembrie.

 

Emisiunea a început într-o … cofetărie, unde Andreea însoțită de simpaticii săi asistenți, Camelia și Omar și  înconjurată de nouă copii de la “Asociația copiilor cu diabet Sfântul Iustin”, pregăteau de zor un tort.

Nu este vorba de un tort oarecare ci de cel mai mare tort din România preparat din ingrediente naturale și îndulcit cu îndulcitor de ștevie, putând fi astfel consumat și de bolnavii de diabet. Prin acest tort uriaș, cu o lungime de 2 m și o lățime de 1,20 m, copii au dorit să transmită mesajul lor pentru o viață sănătoasă, iar delicioasa prăjitură a fost savurata de toți cei prezenți în platoul emisiunii “Prețuiește Viața”.

O mare parte a Ediției Speciale de 1 Decembrie a fost dedicată celor care luptă sub drapelul românesc în teatrele de operații din zonele de conflict, adevărați eroi, care pun datoria față de patrie mai presus de propria lor viață.

Doi dintre aceștia, Vasile Zbâncă și Marius Apostol au primit din partea Andreei Marin Trofeul “Prețuiește Viața”, pentru curajul și devotamentul de care au dat dovadă, amândoi fiind răniți foarte grav în luptă. Marius Apostol a sărit în aer cu o mașină blindată în timp ce se afla în patrulă pe o autostradă din Afganistan, iar in urma deflagratiei coloana sa vertebrala s-a rupt in doua locuri. Colegul sau, Vasile Zbâncă aflat într-o misiune de recunoaștere, tot în Afganistan, și-a pierdut ambele picioare într-o explozie și a văzut cum alți doi camarazi ai săi au pierit.  Marius și Vasile sunt doi învingători care deși au trecut prin încercări teribile iși continuă viața frumos și demn.

Orchestra de suflători ai Ministerului Apărării Naționale și Corul “Sound” de la Casa de Cultură a Studenților din București au oferit un moment solemn și emoționant pe care îl puteți urmări mai jos.

Un moment emoționant a fost evocarea memoriei sergentului major al Batalionului Vânători de Munte Dragoslavele, eroul Dragoș Traian Alexandrescu, căzut la datorie în Afganistan, pe 31 august 2008, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare. Prezentă în platoul “Prețuiește Viața”, Bianca, soția eroului decedat și  mama a doi copii, rememorează viața sa alături de Dragoș, care a plecat chiar cu o zi înainte de aniversarea a nouă ani de căsnicie, în prima sa misiune de menținere a păcii, în Afganistan.

Și pentru că tradițiile sunt cele care ne definesc ca popor, trebuie să fie prezente, mai ales când sărbătorim Ziua Națională, platoul “Prețuiește Viața” a fost invadat de Călușarii cu bujori în obrăjori, așa cum i-a numit Andreea Marin, din trupa “AS” de la Palatul Copiilor din București.

Finalul ediției speciale de 1 Decembrie a emisiunii “Prețuiește Viața” a aparținut trupei Proiect “K1” și corului de copii “Allegretto”, care au interpretat piesa Mândru să fii român.

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...