loader
Foto

„Omul cu chitara” – ediţie specială dedicată Cenaclului Flacăra

Duminică, 4 mai, de la ora 16.00, la TVR 2.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În această duminică, Ducu Bertzi şi Cristina Şoloc şi au pregătit telespectatorilor o ediţie specială dedicată fenomenului social şi cultural al anilor 1970: cenaclul Flacăra.

Condus de poetul Adrian Păunescu, cenaclul Flacăra a delectat de-a lungul a 12 ani publicul din întreaga ţară cu spectacole de muzică şi poezie desfăşurate în săli sau pe stadioane arhipline. Muzica, interpretată de debutanţi anonimi sau formaţii şi artişti consacraţi, a acoperit o multitudine de genuri, de la la melodii populare sau muzică clasică, până la folk sau rock.

Invitaţi în platoul emisiunii sunt Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Paunescu şi cel care duce mai departe povestea Cenaclului, precum şi Mihai Napu, artistul care îi este alături în acest demers.

Ca de fiecare dată, momentele muzicale vor fi însoţite de amintiri despre Cenaclu, rememorări , poveşti inedite, confesiuni de suflet şi, mai ales, cum povestea merge mai departe prin cei formaţi de Cenaclul Flacăra.

Imaginile rare din vremea Cenaclului vor fi însoţite de declaraţiile a doi artişti al căror debut artistic a avut loc aici. Este vorba de Victor Socaciu şi Vasile Şeicaru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Puteţi descărca aplicațiile TVR+ pentru IOS şi Android.


Din 9 martie, în fiecare duminică, de la ora 16.00, Ducu Bretzi este Omul cu chitara – cel care aduce la TVR 2, alături de Cristina Şoloc, atmosfera caldă a şuetelor cu amintiri şi întâmplări din lumea muzicii folk. Pe parcursul unei ore telespectatorii se pot delecta cu muzica sufletului, cu poezie pe accorduri calde, poveşti folk spuse la gura sobei de către artişti consacraţi ai genului sau tineri care s-au afirmat în ultimii ani.

 

Logo

 
„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...

Antonio Colamonici: Am crescut împreună cu lotul României de canotaj

„Mai important decât medaliile este faptul că eu şi echipa României am crescut împreună. În viitor nu este vorba numai despre medalii, scopul ...